CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, 20 February 2011

Ceritera kawen mawen

BismiLLahirrahmanirrahim..

Jom cerita pasal kawen! haha~ Memandangkan majlis nya lg beberapa bulan (dlm 5 bln lebih lg, insya-Allah), kepala ni asyik terpikir psl majlis je esp yg berkaitan dengan baju nikah, tudung, veil, kasut, dan yg seangkatan dengannya.

Excited? Mesti la kn. Semua org nak nmpak cantik di hari bersejarah tu. Hari tu baru je recruit beberapa org kawan untuk mencari kain silk chiffon untuk dibuat tudung. Hehe~ Berdebar2 jugak rasanya bila memikirkan, how it will turn out? xpe, kte tunggu dan lihat. Next week dah nk tempah tudung, n lg 3 mggu nk tempah baju. Dh book siap2 org utk menjahit manik atas awning n juga baju kurung moden kosong utk majlis bertandang. =) Bole la usha2 flicker cik izwa ni bg yg mencari2 juga.

Semangat kan? Kadang2 rasa mcm bestnya kalau xde final exam menanti dengan wajah bengis dan menakutkan seekor raksasa. But d fact is, i should pass my MBBS exam to get married then. Jd, cik ct sila belajar bersungguh2 ok? =)

Sekarang ni dalam dilema untuk apply tempat posting. Hasil kaji selidik (poyo!) bersama kawan2 yg lebih berpengalaman, ni kata2 diorang.

Puan Ct F: Better awal2 kawin, dok jauh dr family, kalu single dok dekat dengan family. Sebab wkt HO nanti kte bz, so that family akan faham kalu jarang dpt balik menjenguk disebabkan dok jauh.

Encik Tunang: Kte dok jauh, lebih mudah n ada kebebasan.

Ayah: Awal2 ni duduk la dekat dengan family. Financially unstable, jd bole jimat duit untuk sewa rumah, etc.


Hmmm..pening kan? Personally, i cant really say my own stand. Macam lalang la jugak. Kadang2 excited nk dok jauh n berdikari sendiri. Kadang2 rasa best nya kalu dok dekat2, bila stress n bosan2, bole blk rumah n ur family members are around. U can easily turn to them whenever u need them.

X kesah la, i still have time to fill d posting form until this 5th of march. Mungkin istikharah adalah jalan penyelesaian terbaik berpandukan petunjuk drpdNya.

Ok la, i've to stop now. Buku talley o connor kt sblh ni dh menjerit2 suh tuannya khatam kn stu bab. Hehe~ Daaaa...

p/s: Ramainya kawan2 nk kawin thn ni, smpai berebut2 tarikh. My wedding date...bak kata Dato' Ct, biarlah rahsia dulu...=P

6 comments:

isya said...

hye saadah..

wah da nk kawen.. seronok nyer bile tgk status2 org nk kawen :) epy ade.. jelez pon ade tau..hee.. btw congrats dear! :)

Anonymous said...

adah dah nak kawin?

Ct AdAh said...

hye aisyah..=)

insya-Allah, doa2 kn la majlis kte nnti berjalan lancar..aisyah bila pulak..kna bg tarikh awl2 ni..nk msukkan dlm planner tahunan..hihi~

anon - hmmm..mcm knal je ni..hehe~

Anonymous said...

Sentiasa di pihak ayah..... Hanya ayah sahaje yg memahami.....

Myrisstyca said...

Salam.

and you are wondering how come people knows about tudung ek?

Ha! :p

Myrisstyca said...
This comment has been removed by the author.